نورد ورق - مبدل حرارتی پوسته و لوله - مبدل حرارتی - مخزن تحت فشار

تهران - اتوبان ازادگان جنوب - ورودی چهاردانگه - خیابان شهدای سدید - میدان 9 دی - پلاک 92

راهنمای نصب مخزن تحت فشار خانگی

نصب مخزن تحت فشار در ساختمان‌های چند طبقه امری ضروری است. زیرا به دلیل بالابودن تعداد واحد‌ها عمل باز و بسته شدن شیر‌های آب افزایش پیدا می‌کند. در نتیجه فشار آب جوابگوی نیاز تمام اهالی ساختمان نخواهد بود. به همین منظور از این نوع مخزن جهت بالا بردن فشار آب استفاده می‌شود. البته باید بدانید که نصب چنین مخزنی مستلزم رعایت نکات مهمی است که مد نظر قرار دادن آن‌ها امری ضروری می باشد. در ادامه علاوه بر آموزش نصب مخزن تحت فشار به موارد مهم در این رابطه نیز خواهیم پرداخت‌.
پیش از بیان نحوه نصب مخزن تحت فشار بهتر است با این نوع مخزن آشنا شد تا آموزش نصب آن را بهتر یاد بگیریم. مخزن تحت فشار یک مخزن آب است که از جنس فایبر گلاس و یا فلز ساخته می‌شود. در درون این مخزن یک تیوپ پلاستیکی باد شده تعبیه شده که تحت تأثیر ورود آب فشرده می‌شود. در اثر وارد آمدن فشار به تیوپ آب درون مخزن وارد مسیر خروجی پمپ می‌شود.
در بخش خشک مخزن از یک تیوپ استفاده می‌شود که به دیواره آن چسبیده شده است. تیوپ هوای پمپاژ شده به داخل مخزن را تا زمان تنظیم فشار کمپرس خواهد کرد. در بخش مرطوب و در اصطلاح‌تر مخزن قسمتی از جنس فلز وجود دارد که به قسمت خروجی مخزن متصل شده است. در واقع این بخش که بخش‌تر نامیده می‌شود به لوله ورودی پمپ آب متصل می‌شود.

زمان مناسب نصب مخزن تحت فشار

بهترین زمان نصب مخزن تحت فشار همزمان با نصب پمپ خانگی است. زیرا استفاده از پمپ آب خانگی بدون این نوع مخزن سیب ایجاد اختلال در عملکرد پمپ آب می‌شود. در نتیجه پمپ آب در دراز مدت دچار خرابی می‌شود. همچنین در صورت ورود آب با فشار اندک به ساختمان باید حتماً از مخزن تحت فشار برای رفع این مشکل استفاده کرد. علاوه بر آن اگر موتور پمپ آب مدام در حال اتوماتیک کردن و در اصطلاح روشن و خاموش شدن باشد باید فوراً نسبت به نصب این نوع مخزن اقدام کرد. زیرا چنین حالتی نشان دهنده عدم کارکرد صحیح پمپ آب ساختمان و نیاز آن به یک مخزن تحت فشار است.

آموزش نحوه نصب مخزن تحت فشار

برای نصب مخزن تحت فشار باید چندین مرحله را طی کرد در مرحله اول باید شیر اصلی خطوط آب ساختمان بسته شود. سپس اقدام به باز کردن شیر کرده تا فشار آب در داخل خطوط لوله کشی آزاد شود. در مرحله دوم باید یک سه راهی را در قسمت میانی لوله اصلی آب و در طبقه همکف و بعد از کنتور نصب کرد. در مرحله سوم باید لوله جدید را از قسمت بالای سه راهه متصل کرد تا وارد دهانه ورودی مخزن شود. در این مرحله لازم است اتصالات ۹۰ درجه را به نحوی در مسیر لوله کشی قرار داد که در بخش زیرین مخزن قرار بگیرد. در مرحله چهارم لازم است لوله آب ورودی به درون ساختمان را به سمت دیگر سه راهی وصل کرد. سپس مخزن را در مکان مورد نظر قرار داد.
در مرحله بعدی برای نصب مخزن تحت فشار باید در انتهای لوله خروجی از مخزن را به قسمت ورودی پمپ متصل کرد. البته باید گفت که در صورت نیاز می‌توان مخزن را با کمک شیر هواگیری پر از هوا کرد. در مرحله نهایی باید دوشاخه مخزن را به پریز برق وصل کرد.

مزایای نصب مخزن تحت فشار

نصب مخزن تحت فشار دارای مزایای بسیاری است که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • باعث کاهش مصرف برق می‌شود.
  • ذخیره کردن مقدار زیادی آب برای استفاده در زمان قطعی آب‌.
  • کاهش تعداد دفعات روشن شدن پمپ خانگی و بالا بردن طول عمر پمپ.
  • باعث دسترسی بیشتر به آب در زمان افت فشار و یا قطعی آب می‌شود.

نکات قابل توجه در خصوص نصب مخزن تحت فشار

برای نصب مخزن تحت فشار و استفاده بهینه از آن باید یکسری نکات قابل توجه و مهم را مد نظر قرار داد. این نکات شامل موارد ذیل می‌باشند.

  1. محل نصب مخزن باید کاملاً صاف و تراز باشد
  2. اندازه‌گیری فشار مخزن به وسیله فشارسنج
  3. تنظیم فشار مخزن مابین ۲۵ تا ۳۵ psi
  4. تنظیم باد منبع تحت فشار
  5. چک کردن مداوم فشار مخزن
  6. باید کردن بیشتر تیوب در صورتی که فشار سنج اندازه را کمتر از ۲۵ psi نشان دهد.
  7. متصل کردن مخزن به پمپ با کمترین تعداد زانو و اتصالات به جهت وارد شدن فشار بیشتر به درون خط لوله‌ها.
  8. قرارگیری محل نصب مخزن در نزدیک‌ترین نقطه به پمپ آب.
  9. عدم فاصله‌گذاری بالا مابین مخزن و پمپ، به دلیل تأثیرگذاری منفی بر خروجی مخزن.
  10. باید برای خروجی پمپ از شیر یک طرفه استفاده شود. زیرا شیر یک طرفه مانع از برگشت آب تحت فشار درون لوله‌ها به درون پمپ خاموش شده خواهد شد.
  11. محل نصب مخزن باید تراز و صاف باشد.
  12. جلوگیری از مسدود شدن مسیر جریان آب به درون مخزن و کاهش فشار آب ورودی باید در بخش ورودی مخزن یک صافی نصب شود.
  13. جهت تأمین آب در درون مخزن تحت فشار لازم است ابتدا منبع آب را در ابتدای لوله اصلی ورودی به ساختمان نصب کرد. سپس اقدام به نصب مخزن تحت فشار خانگی کرد.

جمع‌بندی
نصب مخزن تحت فشار در ساختمان‌های چند طبقه با واحد‌های متعدد امری ضروری است. بنابراین در صورتی که مدام با قطعی و یا افت فشار آب روبرو هستید می‌توانید از این نوع مخزن استفاده کنید‌.

سؤالات متداول

بهترین اندازه مخزن تحت فشار چقدر است؟
مخزن‌های سایز متوسط بهترین نوع مخزن تحت فشار هستند که می‌توان از آن‌ها در ساختمان‌های مسکونی استفاده کرد. زیرا نصب مخازن بزرگ مستلزم صرف هزینه‌های بالایی هستند. از طرفی مخزن‌های کوچک نیز نمی‌توانند جوابگوی نیاز اهالی ساختمان باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره می توانید با کارشناسان مجموعه فرازپترو مخزن در ارتباط باشید.

آیا یک مخزن تحت فشار باید مدام پر از آب باشد؟
خیر یک مخزن سالم هرگز مملو از آب نیست. بلکه بخشی از آن آب و بخشی دیگر پر از هوا است. بنابراین یک مخزن پر از آب ممکن است دچار پارگی دیافراگم و یا مثانه شده باشد.

منبع تحت فشار با شارژ اولیه چیست؟
مخزن تحت فشار با شارژ اولیه همان مخزن تحت فشار تیوپی است که تیوپ آن را از متریال لاستیک تهیه می‌کنند.